Apple vă va permite să eliminați corecțiile de securitate instalate de sistemul de răspuns rapid de securitate al iOS 16, care poate instala patch-uri fără a fi nevoie să vă actualizați complet iPhone-ul (sau chiar fără a fi nevoie să-l reporniți, în unele cazuri). Conform unui document de asistență descoperit de MacRumors, puteți elimina o actualizare Rapid Security Response accesând Setări > General > Despre, apoi atingând versiunea iOS. De acolo, vi se va afișa un buton „Eliminați actualizarea de securitate”.

Documentul nu oferă niciun exemplu de motiv pentru care ar trebui să dezinstalați unul dintre patch-uri, lăsând telefonul deschis la vulnerabilitatea împotriva căreia se protejează. Este ușor să ne imaginăm câteva circumstanțe speciale în care funcția ar putea fi utilă, poate dacă cineva da peste cap niște software sau instrumente de management speciale legate de muncă, de exemplu. În caz contrar, este una dintre acele caracteristici pe care probabil că majoritatea oamenilor nu ar trebui să le folosească niciodată decât dacă au un motiv foarte specific și nu înțeleg pe deplin ceea ce fac – un fel ca noul mod de blocare extrem, care este inclus pentru a proteja utilizatorii de „foarte sofisticat” atacuri cibernetice vizate.

Rapid Security Response este activat în mod implicit, deși puteți dezactiva actualizările accesând Setări > General > Actualizare software > Actualizări automate și comutând „Răspunsuri de securitate și fișiere de sistem”. Dacă faceți acest lucru, va trebui să așteptați actualizări complete iOS pentru a obține corecțiile de securitate. Din nou, aș recomanda personal să nu dezactivați funcția, cu excepția cazului în care aveți un motiv explicit, având în vedere cât de multe dintre actualizările recente ale Apple au remediat vulnerabilități destul de grave.

Citeste si  Mark Zuckerberg a răspuns memeurilor metaverse

Sistemul vine și pe macOS în Ventura, care nu a fost încă lansat oficial – până acum, documentele de asistență Apple pentru sistemul său de operare desktop nu menționează dacă veți putea anula și acele actualizări.

Share.

Leave A Reply