CUM SA

Cum să anulați distribuirea unui document Google

Dacă ați partajat cu cineva un document Google Docs, dar nu mai doriți ca aceștia să aibă acces la acel document, puteți opri partajarea acestuia prin simpla ajustare a setărilor de partajare. Iată cum.

Anulați distribuirea unui document Google pe desktop

Există două moduri în care puteți partaja un document Google Docs — prin partajare prin link sau prin adăugarea unei persoane la un document folosind e-mailul său. Puteți anula distribuirea unui document Google, indiferent de metoda folosită inițial pentru a-l partaja, dar pașii sunt puțin diferiți pentru fiecare.

LEGATE DE: Cum să creați linkuri de descărcare care pot fi partajate pentru fișiere de pe Google Drive

Partajarea e-mailului

Dacă ați invitat pe cineva la un document Google folosind e-mailul său, atunci anularea accesului la document este la fel de simplă ca și eliminarea e-mailului din acesta.

Pentru a începe, deschideți documentul Google Docs pentru care doriți să opriți partajarea. În colțul din dreapta sus al ferestrei, veți vedea un buton „Partajare”. Dacă treceți cursorul peste acest buton, va apărea un sfat explicativ care vă va spune cu câte persoane le-ați partajat documentul. Continuați și faceți clic pe el.

Faceți clic pe Partajare.

Va apărea fereastra pop-up de partajare a documentelor. Găsiți numele persoanei pe care doriți să o eliminați din document. În dreapta, veți vedea privilegiile lor actuale. Faceți clic pe săgeata în jos de lângă aceasta.

Faceți clic pe săgeata în jos.

Apoi, faceți clic pe „Eliminați” din partea de jos a meniului derulant care apare.

Faceți clic pe Eliminare.

În cele din urmă, faceți clic pe butonul albastru „Salvare”.

Faceți clic pe Salvare.

Persoana pe care ați eliminat-o din listă nu va mai avea acum acces la documentul Google Docs.

Citeste si  Apple AirPods 3: cum să precomandați

Partajare link

O altă metodă de partajare este trimiterea altora a unui link, fie către pagina de fișier, fie către o descărcare directă, cu anumite permisiuni. Puteți anula acest lucru prin simpla schimbare a permisiunilor linkului.

LEGATE DE: Cum să faci un link de descărcare directă pentru fișierele Google Drive

Deschideți documentul pentru care doriți să opriți partajarea și apoi faceți clic pe butonul albastru „Partajare” din colțul din dreapta sus al ferestrei. De asemenea, puteți vedea un sfat explicativ dacă treceți cursorul peste butonul Partajare. Acest sfat explicativ vă spune cine poate accesa documentul cu linkul pe baza permisiunilor setate.

Faceți clic pe butonul de distribuire.

Va apărea o fereastră pop-up. Faceți clic pe „Modificați” în grupul Obțineți link.

Faceți clic pe Modificare.

În fereastra următoare, veți vedea linkul și, sub acesta, permisiunile setate pentru acel link. Permisiunea trebuie să fie setată la „Restricționat”, ceea ce înseamnă că numai persoanele pe care le-ați adăugat cu e-mailul pot accesa documentul prin acest link. Faceți clic pe săgeata în jos pentru a afișa lista de opțiuni.

Faceți clic pe opțiunea permisiuni de link.

Apoi, faceți clic pe „Restricționat” din meniul drop-down.

Faceți clic pe Restricționat.

În cele din urmă, faceți clic pe butonul albastru „Terminat” din colțul din dreapta jos al ferestrei pop-up.

Faceți clic pe Terminat.

Oricine a avut anterior acces la documentul cu linkul va trebui acum să fie adăugat cu e-mailul pentru a recâștiga accesul.

Dacă preferați ca altcineva să gestioneze un fișier, nu uitați că puteți schimba cu ușurință proprietarul fișierului în Google Drive.

Anulați distribuirea unui document Google pe mobil

De asemenea, puteți opri partajarea unui document din aplicația mobilă Google Docs pe iOS sau Android. Deoarece există două moduri de a partaja un document Google, există și două modalități de a-l anula.

Citeste si  macOS 101: cum să forțezi renunțarea la o aplicație Mac

Partajarea e-mailului

Atingeți pictograma pentru a lansa aplicația și apoi localizați documentul pe care doriți să opriți partajarea. Atingeți cele trei puncte de lângă titlul documentului.

Atingeți cele trei puncte.

Apoi, atingeți „Partajare” în fereastra pop-up care apare.

Atinge Partajare.

Acum veți fi pe ecranul Partajare, unde veți găsi toți utilizatorii care au acces la document. Atingeți oricare dintre pictogramele din acea secțiune.

1636440627 612 Cum sa anulati distribuirea unui document Google

Pe ecranul următor, veți vedea o listă a utilizatorilor care au acces la document, împreună cu adresele de e-mail și privilegiile acestora. Atingeți utilizatorul pe care doriți să-l eliminați.

Atingeți numele persoanei pe care doriți să o eliminați.

O fereastră cu mai multe privilegii din care să alegeți va apărea în partea de jos a ecranului. Atingeți „Eliminați” în partea de jos a acestei liste.

Atinge Eliminare.

Utilizatorul va fi acum eliminat din listă și nu va mai avea acces la acest document.

Partajare link

Lansați aplicația Google Docs și apoi atingeți cele trei puncte de lângă titlul documentului pe care doriți să opriți partajarea.

Atingeți cele trei puncte.

Apoi, alegeți „Partajare” din meniul care apare.

Atinge Partajare.

Va apărea ecranul Partajare. Aici veți vedea imaginea de profil și, în dreapta acesteia, o pictogramă care diferă în funcție de tipul de permisiuni setate pentru link. Atinge pictograma respectivă.

1636440627 337 Cum sa anulati distribuirea unui document Google

În grupul Setări link de pe pagina următoare, va trebui să setați permisiunile la „Restricționat”. Atingeți opțiunea „Schimbare”, găsită sub permisiunile curente.

Atingeți Schimbați.

Pe ecranul Setări link, atingeți opțiunea de sus pentru a modifica permisiunile.

Atingeți opțiunea de permisiuni.

Pe următorul ecran, atingeți „Restricționat”.

Atingeți Restricționat.

Acum, oricine a avut linkul va trebui să fie adăugat folosind e-mailul pentru a recâștiga accesul la document folosind linkul.

Dacă decideți că doriți să începeți din nou partajarea documentului, puteți oricând să reveniți și să ajustați setările pentru a face acest lucru. Există chiar și un mic truc pentru a partaja linkul către Google Doc ca PDF sau ca pagină web.

Citeste si  Cum se actualizează Arch Linux

LEGATE DE: Cum să partajați linkuri către documentul dvs. Google ca PDF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button