CUM SA

Cum se dezactivează „amintirile” nedorite în Apple Photos, Google Photos și Facebook

Mașinile de memorie pe care Apple, Facebook și Google le-au construit pentru a ne reaminti momentele noastre preferate pot, la fel ca orice creație algoritmică, să producă un rezultat inferior. În loc să evocăm amintirile acelor vremuri în care am simțit că trăim cele mai bune vieți, ele pot invoca punctele joase ale existenței noastre – o slujbă mizerabilă, o deplasare putredă, o despărțire proastă sau moartea unei persoane dragi.

Apple Photos, Facebook și Google Photos oferă instrumente pentru a gestiona ceea ce funcțiile lor de „amintiri” vă pot împinge. Dar aceste setări pentru a controla ce imagini și postări se schimbă algoritmic pe ecranul dvs. nu sunt întotdeauna ușor de găsit – chiar și, în unele situații, după ce aceste aplicații au prezentat o amintire.

Iată cum puteți controla, cel puțin parțial, ce amintiri veți vedea în fiecare dintre aceste aplicații.

Fotografii Apple

Dacă utilizați iOS 14, implementarea de către Apple a funcției sale Memorii oferă un control mai mic comparativ cu cele oferite de celelalte două companii de aici. Cu toate acestea, odată cu trecerea la iOS 15 mai târziu în acest an, acest lucru ar trebui să se schimbe.

Pe un dispozitiv iOS 14:

  • Dacă Fotografiile vă prezintă o memorie pe care ați prefera să o evitați, apăsați lung videoclipul sau fotografia și apoi atingeți butonul „Sugerați mai puține amintiri ca aceasta” de sub fotografie … și sperați la cele mai bune, deoarece iOS 14 nu oferă opțiuni pentru a exclude anumite persoane sau date din funcția Amintiri.
  • De asemenea, puteți accesa secțiunea „Pentru dvs.” din Fotografii (aflată în partea de jos a ecranului), găsiți fotografia sau videoclipul pe care doriți să îl evitați și apăsați lung pentru a obține același meniu.
  • Pentru a opri Fotografiile să vă anunțe despre noi Amintiri, deschideți aplicația Setări, selectați „Notificări”> „Fotografii”> „Amintiri” și dezactivați „Permiteți notificări”.
  • Dacă ați adăugat widgetul Poze pe ecranul de pornire al iPhone-ului dvs., imaginile din colecția de memorie Poze recomandate pot apărea și acolo. Pentru a elimina una din lista respectivă, țineți apăsat până când apare un meniu, apoi derulați în jos și atingeți „Eliminați din fotografiile prezentate”.
Citeste si  Cum să copiați și să lipiți numai celulele vizibile în Microsoft Excel

Pe un dispozitiv iOS 15

Viitorul sistem de operare iOS 15 adaugă o opțiune pentru a prezenta o anumită persoană mai rar în Amintiri sau pentru a șterge complet acea persoană:

  • În aplicația Fotografii, atinge pictograma Albume din partea de jos a ecranului, apoi atinge Persoane (sub „Oameni și locuri”). Selectați persoana ale cărei Amintiri doriți să le modificați.
  • Atingeți cele trei puncte din dreapta sus. Veți primi un meniu pop-up care vă permite, printre altele, să prezentați mai puțin acea persoană sau să o eliminați complet din lista „Persoane”.
  • Dacă atingeți „Prezentați această persoană mai puțin”, veți avea două opțiuni: să o prezentați mai puțin pe persoana respectivă în Amintiri sau să nu o prezentați deloc niciodată.
  • Dacă atingeți „Eliminați această persoană de pe oameni”, veți fi invitat să resetați albumul de persoane, care îl va șterge de toate numele și favoritele de pe toate dispozitivele conectate la iCloud.

iOS 15 va oferi mai multe cuvinte de spus asupra Amintirilor tale.

Puteți prezenta o persoană mai puțin sau nu o mai prezentați niciodată.

Puteți prezenta o persoană mai puțin sau nu o mai prezentați niciodată.

Pe un Mac

  • Faceți clic dreapta pe fotografie și selectați „Sugerează mai puține amintiri ca aceasta” pentru a obține mai puține astfel de memento-uri.
  • Pentru a opri sistemul de operare să vă anunțe despre noi amintiri, accesați meniul Fotografii din colțul din stânga sus al ecranului, selectați „Preferințe …” și sub fila „General”, debifați caseta de lângă „Afișați notificarea amintirilor” . ” De asemenea, puteți debifa „Afișați evenimente de vacanță” dacă fotografiile de vacanță sunt o iritare specială pentru dvs.

Faceți clic dreapta pe o fotografie pentru a sugera că nu mai apare în Amintiri.

Faceți clic dreapta pe o fotografie pentru a sugera că nu mai apare în Amintiri.

Facebook

Rețeaua socială a durat câteva luni după lansarea inductorului nostalgiei ca „În această zi” în 2015 pentru a adăuga capacitatea de a filtra persoanele sau datele. Instrumentul a fost construit de atunci și se numește acum Amintiri.

Puteți utiliza fie aplicația web, fie aplicația mobilă pentru a vă schimba preferințele.

Aplicația web

  • Selectați „Amintiri” în coloana din stânga (poate fi necesar să faceți clic pe „Vedeți mai multe” pentru a o găsi).
  • Faceți clic pe „Ascundeți oamenii” sau „Ascundeți datele” din stânga.

Aplicația web Facebook vă permite să ascundeți anumite persoane din notificările dvs. Memories.

Aplicația web Facebook vă permite să ascundeți anumite persoane de la notificările dvs. Memories.

Aplicația mobilă

  • Atingeți pictograma meniu din dreapta sus (Android) sau din dreapta jos (iOS).
  • Atingeți „Amintiri” și apoi pictograma roată.
  • Căutați sub „Ascundeți amintirile” și selectați „Oameni” sau „Date”.

Veți găsi Amintiri în meniu după ce atingeți cele trei linii paralele.

Veți găsi Amintiri în meniu după ce atingeți cele trei linii paralele.

Pe lângă ascunderea de persoane sau date, puteți alege cât de des să fiți anunțați despre Amintiri.

Pe lângă ascunderea de persoane sau date, puteți alege cât de des să fiți anunțați despre Amintiri.

Fie că sunteți pe un dispozitiv mobil sau pe un desktop, puteți introduce acum numele oricăror persoane pe care nu le doriți în Amintiri sau orice date pe care doriți să le excludeți. Rețineți când introduceți un nume, uneori puteți primi pagini publice sau profiluri de necunoscuți înainte de a obține numele prietenilor – cel puțin asta a fost experiența mea.

Un articol pe care nu îl puteți exclude din Amintiri: postări de la alte persoane care v-au etichetat în ele. (Luați în considerare acest paragraf ca o cerere de caracteristică, Facebook.)

Ecranele de setări Memories vă permit, de asemenea, să reglați frecvența cu care Facebook vă anunță despre noi Memories: maximum o dată pe zi, evidențieri alese algoritmic sau niciodată.

Google Photos

Funcția Amintiri adăugată de Google în Google Photos în 2019 oferă, de asemenea, opțiuni pentru a ascunde persoane (și animale de companie) sau date de la notificările dvs. despre evenimentele anterioare care apar în aplicațiile sale mobile. Aplicația web Photos nu oferă aceste setări, deoarece nu trimite notificările pe ecran.

  • În aplicația mobilă Google Foto, atingeți imaginea profilului contului din partea dreaptă sus.
  • Atingeți „Setări fotografii” (în Android) sau „Setări Google Foto” (pe dispozitivele Apple).
  • Atingeți „Amintiri”.
  • Atingeți „Ascundeți persoane și animale de companie” pentru a elimina unul din aceste flashback-uri. Acest lucru va fi mai ușor dacă ați adăugat deja nume pe fețele pe care Google Foto le recunoaște și le clasifică automat. Și dacă Google Photos ratează o fotografie a cuiva – să zicem, dacă a fost făcută într-un unghi ciudat sau într-o lumină slabă – poate reaparea în Amintiri.
  • Instrumentul „Ascundeți datele” (de asemenea, pe pagina „Amintiri”) este mult mai simplu. Atingeți „Ascundeți datele” și selectați ziua sau zilele dorite.

Pentru ca Google Photos să nu vă mai anunțe despre unele sau toate amintirile:

  • Atingeți linkul „Notificări” din pagina Amintiri.
  • În pagina următoare, căutați secțiunea „Amintiri”. Aici, puteți renunța la faptul că Google Photos vă împinge despre amintirile din anii anteriori sau despre „Amintirile tematice” (cum ar fi compilațiile „Ei cresc atât de repede” cu fotografii ale fiicei mele pe care le știe cumva să le împingă când o călătorie la muncă mă îndepărtează de familie).

Pagina Amintiri Google Foto vă permite să ascundeți persoane, animale de companie sau date.

Pagina Amintiri Google Foto vă permite să ascundeți persoane, animale de companie sau date.

De asemenea, puteți alege când doriți să vedeți notificările Amintiri.

De asemenea, puteți alege când doriți să vedeți notificările Amintiri.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button