CUM SA

Cum se dezactivează recunoașterea facială pe Facebook

Antonio Salaverry / Shutterstock

Facebook creează o amprentă digitală a feței dvs. pentru a vă recunoaște și eticheta automat în imagini și videoclipuri. Dar dacă nu vă simțiți confortabil cu datele dvs. faciale pe Facebook, le puteți șterge cu ușurință și dezactiva această caracteristică.

Dezactivați Recunoașterea facială pe Facebook pe desktop

Începeți vizitând site-ul Facebook pe browserul desktop Windows 10, Mac sau Linux și conectați-vă la profilul dvs.

Apoi, faceți clic pe pictograma săgeată în jos din colțul din dreapta sus și selectați „Setări și confidențialitate” din meniul derulant.

Deschideți setările pe site-ul Facebook

În următoarea listă de opțiuni, accesați „Setări”.

Selectați opțiunea Setări de pe site-ul Facebook

Din meniul din stânga, alegeți secțiunea „Recunoașterea feței”.

Accesați setarea Recunoaștere facială pe Facebook

Selectați linkul albastru „Editați” situat în dreapta opțiunii „Recunoaștere a feței”.

Editați setarea Recunoaștere facială pe Facebook

Comutați setarea drop-down găsită sub „Doriți ca Facebook să vă poată recunoaște în fotografii și videoclipuri?” la „Nu”

Apăsați „Închidere” pentru a salva noua preferință.

Dezactivați recunoașterea feței pe Facebook

Dezactivați Recunoașterea facială pe Facebook pe mobil

În cazul în care vă aflați pe un dispozitiv Android, iPhone sau iPad, deschideți aplicația Facebook. Atingeți butonul cu trei linii din colțul din dreapta sus.

Atingeți meniul cu trei puncte din aplicația Facebook

Derulați în jos în jos și navigați la Setări și confidențialitate> Setări.

Accesați Setări pe aplicația Facebook

În secțiunea „Confidențialitate”, selectați „Recunoașterea feței”.

Accesați setarea Recunoaștere facială din aplicația Facebook

Pe ecranul următor, atingeți „Doriți ca Facebook să vă poată recunoaște în fotografii și videoclipuri?” opțiune.

Editați setarea Recunoaștere facială în aplicația Facebook

Bifați opțiunea „Nu”.

Dezactivați recunoașterea feței pe aplicația Facebook

Când renunțați la funcția de recunoaștere a feței Facebook, aceasta vă șterge datele faciale de pe serverele sale.

În plus, Facebook nu va mai sugera automat ca alte persoane să vă eticheteze chipul în orice fotografie sau videoclip pe care îl încarcă. Va trebui să facă clic manual pe fața ta și să-ți selecteze numele din lista de prieteni. Spre deosebire de anterior, nici nu veți fi notificat dacă cineva a postat orice material media despre dvs. fără a vă eticheta în mod explicit profilul.

Citeste si  Cum să preîncărcați jocurile pe Xbox Series X și S (nu este necesară achiziționarea)

Puteți face multe mai multe pentru a vă proteja confidențialitatea pe Facebook, cum ar fi verificarea tuturor datelor pe care rețeaua socială le are asupra dvs. și împiedicarea împărtășirii informațiilor dvs. personale cu terți.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button