Lansarea SpaceX Crew-1: ora de începere, fluxul live și modul de urmărire a zborului

Tripon Alin
By Tripon Alin 2 Min Read

În această seară, prima misiune operațională a navei spațiale Crew Dragon a SpaceX va începe zborul, transportând un echipaj de patru persoane la Stația Spațială Internațională. Misiunea, programată pentru ora 19:27 ET, marchează începutul misiunilor regulate cu echipaj către și dinspre ISS pentru SpaceX, deoarece compania stabilește o rută către spațiu pentru astronauții NASA – și în cele din urmă pentru clienții privați.

La bordul zborului din această seară se află trei astronauți NASA – Mike Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker – precum și Soichi Noguchi de la Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială. Echipajul este programat să rămână la bordul ISS timp de șase luni, înainte de a se întoarce pe Pământ în interiorul Dragonului echipajului în primăvară.

Acoperirea live a zborului de la NASA va începe la ora 15:15 ET, cu excepția cazului în care echipajul începe să se îmbrace în costumele de presiune SpaceX personalizate pe care le vor purta în zborul către spațiu. Apoi se vor îndrepta către platforma de lansare de la Centrul Spațial Kennedy al NASA, în jurul orei 16:00 ET, pentru a urca în Crew Dragon și pentru a fi legați în interiorul navei spațiale. Odată ce sunt fixate, trapa va fi închisă în jurul orei 17:30 ET. Apoi este timpul să aștepți până la decolare.

La ce oră se lansează SpaceX’s Crew-1?

Racheta Falcon 9 de la SpaceX va decola de pe site-ul de lansare al companiei duminică, 15 noiembrie, la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida.

Ora de lansare programată: New York: 19:27 / San Francisco: 16:27 / Londra: 00:27 (16 noiembrie) / Berlin: 1:27 AM (16 noiembrie) / Moscova: 03:27 (16 noiembrie) / New Delhi: 05:57 (16 noiembrie) / Beijing: 8:27 AM (16 noiembrie) / Tokyo: 9:27 AM (16 noiembrie) / Melbourne: 11:27 AM (16 noiembrie)

Citeste si  Un alt SpaceX Starship cuie un zbor de testare curat, dar explodează la aterizare

Cum să vizionați lansarea Crew Dragon a SpaceX live:

Transmitere live: Acoperirea live stream-ului NASA poate fi găsită pe YouTube și pe site-ul agenției.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *