STIINTA

Lansarea SpaceX Crew-2: ora de începere, fluxul live și modul de urmărire a zborului

SpaceX urmează să lanseze al treilea echipaj către Stația Spațială Internațională vineri dimineață devreme, transportând doi astronauți de la NASA, unul de la Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială și primul astronaut al Agenției Spațiale Europene care a condus o navă spațială privată SUA pe orbită. Echipajul de patru persoane va lansa pe racheta Falcon 9 a SpaceX vineri la 5:49 AM ET.

Misiunea, supranumită Crew-2, marchează a doua misiune operațională în cadrul Programului de echipaj comercial, inițiativa public-privată a NASA de a-și revigora capacitățile de zbor spațial uman după o dependență de 10 ani de rachetele rusești. Va marca prima dată când astronauții NASA zboară o capsulă de echipaj refolosită – plimbarea echipajului 2 a zburat pentru prima oară în mai 2020 ca prima misiune astronaut a SpaceX, purtând pe Bob Behnken și Doug Hurley.

Echipajul include astronauții NASA Shane Kimbrough, comandantul navei spațiale ale misiunii și Megan McArthur, care servește ca pilot. Astronautul JAXA Akihiko Hoshide și astronautul ESA Thomas Pesquet, un inginer aerospațial francez, vor servi ca specialiști în misiune. Toți astronauții se află în Florida înainte de lansare și se vor trezi la 23:09 ET joi pentru a se pregăti pentru zbor.

Acoperirea live a misiunii de către NASA va începe cu ore înainte de decolare, la 1:30 AM ET vineri. Decolarea este la 5:49 AM ET. Drumul către Stația Spațială Internațională va dura puțin mai puțin de o zi – echipajul este programat să acosteze cu stația spațială în jurul orei 5:10 AM ET sâmbătă, 24 aprilie. Vor petrece șase luni în gară.

LA CE ORA ESTE LANSAREA SPACEX’S CREW-2?

Racheta Falcon 9 a SpaceX va decola vineri, 23 aprilie, de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Cape Canaveral, Florida.

Citeste si  SpaceX angajează un „Spaceport Mixologist” pentru a face cocktailuri

Ora de lansare programată: New York: 5:49 AM / San Francisco: 2:49 AM / Londra: 10:49 AM / Berlin: 11:49 AM / Moscova: 12:49 PM / New Delhi: 3:19 PM / Beijing: 17:49 / Tokyo: 6: 49PM / Melbourne: 19:49

CUM VIZIONAȚI SPACEX’S CREW DRAGON LANSARE LIVE:

Transmitere live: Acoperirea live stream a NASA poate fi găsită pe YouTube și pe site-ul agenției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button