CUM SA

Puteți utiliza semnalul fără a-i oferi contactele?

Eliseu Geisler / Shutterstock.com

Signal este o soluție de chat criptată axată pe confidențialitate, dar primul lucru pe care îl dorește după ce vă înscrieți este accesul la toate contactele de pe telefon. Iată de ce, ce face de fapt Signal cu acele contacte și cum este să folosiți Signal fără ele.

De ce vrea Signal să vă contacteze?

Semnalul funcționează pe baza numerelor de telefon. Aveți nevoie de un număr de telefon pentru a vă înscrie. Numărul de telefon respectiv vă identifică pe Signal. Dacă cineva vă cunoaște numărul de telefon, vă poate trimite un mesaj pe Signal. Dacă trimiteți cuiva un mesaj pe Signal, acesta vă va vedea numărul de telefon.

Nu puteți utiliza Signal fără a vă dezvălui numărul de telefon persoanelor pe care le contactați. Cu alte cuvinte, adresa dvs. Signal este numărul dvs. de telefon. (Singura modalitate în acest sens este să vă înscrieți cu un număr de telefon secundar, pe care oamenii îl vor vedea în schimb.)

La fel ca alte aplicații de chat moderne, Signal solicită acces la contactele telefonului dvs. iPhone sau Android. Signal folosește contactele dvs. pentru a găsi alte persoane pe care le cunoașteți care folosesc deja Signal.

Nu trebuie să întrebați pe oricine știți dacă utilizează Signal. Dacă un număr de telefon din contactele dvs. este asociat cu un cont Signal, Signal vă va permite să contactați acea persoană. Signal este conceput pentru a fi o aplicație ușor de utilizat, care poate înlocui rapid SMS-urile.

Ceea ce înseamnă asta este, cu acces la contactele dvs., când atingeți „Mesaj nou” în Signal, veți vedea o listă de persoane pe care le cunoașteți care utilizează Signal.

Citeste si  Cum să transmiteți în flux HBO Max

Semnal care sugerează contactele de pe "Mesaj nou" ecran.

Signal le spune altor persoane când vă înscrieți?

Când vă alăturați Signal, alte persoane care vă au în contactele lor vor vedea un mesaj la care v-ați alăturat și acum puteți ajunge la Signal.

Acest mesaj nu este trimis din aplicația Signal și va apărea chiar dacă nu acordați acces Signal la contactele dvs. Signal dorește să anunțe oamenii că acum pot ajunge la tine pe Signal și nu trebuie să folosească SMS-uri.

Pentru a fi clar: dacă altcineva are numărul dvs. de telefon în contactele sale, va primi un mesaj care vă spune că tocmai v-ați alăturat Signal dacă numărul dvs. de telefon este utilizat pentru a crea un cont Signal. Vor vedea orice nume au asociat cu numărul dvs. de telefon în contactele lor. Asta este tot ce se întâmplă când te înscrii. Signal nu va contacta pe nimeni din contactele dvs. pentru a le informa că v-ați înscris.

Signal vă încarcă contactele pe serverele sale?

Unele aplicații de chat îți încarcă contactele pe serverele serviciului, le stochează și le folosesc pentru a te potrivi cu alte persoane pe care le cunoști în acel serviciu.

Deci, este corect să ne întrebăm – Signal vă încarcă toate contactele și le stochează pentru totdeauna?

Nu, Signal nu stochează aceste informații pentru totdeauna. Signal face numere de telefon hash și le trimite în mod regulat la serverele sale pentru a ajuta pe toată lumea să descopere care dintre contactele lor utilizează Signal. Iată cum o pune documentația Signal:

Semnalul trimite periodic numere de telefon trunchiate cu criptografie pentru descoperirea contactului. Numele nu sunt transmise niciodată, iar informațiile nu sunt stocate pe servere. Serverul răspunde cu contactele care sunt utilizatori de Signal și apoi aruncă imediat aceste informații. Telefonul dvs. știe acum care dintre contactele dvs. este utilizator Signal și vă anunță dacă persoana dvs. de contact tocmai a început să utilizeze Signal.

Ce se întâmplă dacă nu dați acces la contacte?

Dacă nu vă simțiți confortabil cu acest lucru, Signal funcționează fără acces la contactele dvs. Funcționează doar puțin diferit – fără unele facilități utile.

Citeste si  Cum să joci jocuri PS4 pe PlayStation 5

Dacă nu acordați semnal acces la contactele dvs., nu va ști pe cine cunoașteți. Va trebui fie să așteptați ca acele persoane să vă contacteze, fie să utilizați „Găsiți după numărul de telefon” și să introduceți numărul de telefon al cuiva pentru a le contacta.

Cum veți ști că o altă persoană folosește Signal? Ei bine, probabil că va trebui să îi întrebați mai întâi folosind un alt serviciu de chat. Acesta este motivul pentru care Signal oferă descoperirea contactelor – mai degrabă decât să purtați o conversație despre utilizarea Signal pe un alt serviciu de chat, puteți trece direct la a vorbi cu cineva pe care îl cunoașteți pe Signal, chiar dacă nu ați avut idee că s-au înscris anterior la Signal.

Când contactați o persoană pentru prima dată, veți vedea doar numărul de telefon al acesteia. Acest lucru se datorează faptului că profilurile de semnal sunt criptate și cheia este partajată numai contactelor și persoanelor pe care le contactați. Acest lucru asigură faptul că oamenii nu pot stabili doar al cui nume este asociat cu un anumit număr de telefon, căutându-l în Signal.

 "Găsiți după numărul de telefon" dialog în Signal.

Semnalul funcționează cel mai bine cu persoanele de contact

În cele din urmă, Signal este conceput pentru a funcționa cel mai bine atunci când îi acordați acces la contactele dvs. Este conceput ca un înlocuitor pentru SMS-uri.

Realist, să fim sinceri: dacă nu aveți încredere în Signal pentru a vă trata persoanele de contact la fel de privat precum promite documentația, atunci s-ar putea să nu fie o idee bună să aveți încredere în Signal cu conversațiile dvs.

Desigur, puteți utiliza în continuare Signal fără a-i oferi acces la contactele dvs. Aceasta este alegerea ta, dar va face mai greu să găsești și să contactezi persoane pe care le cunoști pe Signal.

Citeste si  De ce nu mai aveți nevoie de un smartphone scump - Review Geek

Puteți chiar să vă răzgândiți și să acordați Signal acces la contactele dvs. după ce începeți să-l utilizați – mergeți doar la setările smartphone-ului și dați aplicației acces la contactele dvs. Pe un iPhone, accesați Setări> Confidențialitate> Contacte sau Setări> Semnal pentru a controla acest lucru. Pe un telefon Android, accesați Setări> Aplicații și notificări> Semnal> Permisiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button