CUM SA

Cum se folosește noul blocaj de urmărire a aplicației iOS 14.5

Notă: În prezent, funcția Transparență de urmărire a aplicațiilor pare să se comporte greșit pentru unii oameni; fie nu răspunde, fie comutarea în Urmărire este gri. Am contactat Apple și vom actualiza acest lucru pe măsură ce vor apărea informații.

Confidențialitatea este în mintea tuturor în zilele noastre, iar în iOS 14.5, care începe să fie lansat astăzi publicului, există noi funcții de confidențialitate care vă pot face să vă simțiți mai fericiți, dar nu sunt îndrăgostiți de Apple pentru alte companii – în special Facebook.

Noua funcție se numește în mod adecvat transparență de urmărire a aplicațiilor. Multe aplicații nu vă urmăresc doar mișcările în interiorul aplicației, ci vă urmăresc mișcările în afara aplicației – cu alte cuvinte, unde mergeți după ce ați părăsit aplicația. Acesta este motivul pentru care vedeți reclame pe Facebook și alte aplicații pentru produsele pe care tocmai le-ați uitat pe Amazon sau pe alte site-uri.

Înainte de ora 14.5, puteți dezactiva urmărirea pentru toate aplicațiile dvs. accesând Setări> Confidențialitate> Urmărire și dezactivând „Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea”. Noua versiune de iOS vă permite să fiți mai specific. Pentru început, când instalați o aplicație nouă, nu va trebui să faceți nimic; veți fi întrebat automat dacă doriți ca noua aplicație să vă urmărească.

Aplicațiile noi trebuie să solicite permisiunea de a vă urmări pentru a-și personaliza anunțurile.

Acum depinde de dvs. dacă permiteți fiecărei aplicații să vă urmărească sau nu.

Acum depinde de dvs. dacă permiteți fiecărei aplicații să vă urmărească.

Dacă doriți să vedeți ce aplicații au solicitat permisiunea de urmărire și, eventual, să le schimbați setările de urmărire, puteți accesa aceeași pagină de urmărire. Acolo, veți putea da sau revoca permisiunea respectivă. Asa de:

  • Accesați setările iPhone-ului dvs. și selectați Confidențialitate> Urmărire
  • Sub „Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea”, veți vedea acum o listă de aplicații specifice care au solicitat permisiunea respectivă. Puteți permite sau revoca această permisiune pentru fiecare aplicație specifică.

Accesați Setări & gt;  Confidențialitate & gt;  Urmărire pentru a modifica setările pentru anumite aplicații sau pentru toate.

Accesați Setări> Confidențialitate> Urmărire pentru a modifica setările pentru anumite aplicații sau pentru toate.

Și puteți utiliza în continuare „Permiteți aplicațiilor să solicite urmărirea” pentru a dezactiva permisiunea toate a aplicațiilor dvs. actuale (și viitoare).

Actualizare 27 aprilie, 9:20 AM ET: Acest articol a fost actualizat pentru a adăuga o notă despre problemele cu noua funcție.

Citeste si  Ce înseamnă suportul silicon nativ Apple?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button